Täiskasvanuhariduse majandustegevusteade nr. 182377 Kursuse keel: vene |
Kursuse maksumus: 2500 eurot Kursuse läbiviimise koht: Haigla tn. 6 Narva Telefon: +372 55681585 |
1. Õppekava nimetus: Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia täienduskoolitus
2. Õppekava koostamise alus: Kondiiter, tase 4 (kompetentsid B.2.1-B.2.5), Pagar, tase 4 (kompetentsid B.2.1- B.2.5)
3. Eesmärk ja õppeväljundid
Eesmärk: Õpetusega taotletakse, et õpilane oskab tagada valmistab pagari- ja kondiitritooteid kasutades töövahendeid ja seadmeid vastavalt tööohutusjuhenditele ning järgides toiduhügieeninõudeid;
Õpiväljundid: Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia koolituse lõpunu
- valmistab erinevaid taignatooteid ning nendest pagaritooteid;
- valmistab torte ja kooke etteantud tehnoloogilise kaardi põhjal, kasutades erinevaid kreeme ja kaunistuspooltooteid;
- analüüsib erinevate toodete kvaliteeti leides vead ja nende tekkimise põhjused
4. Sihtgrupp ja õppealustamise tingimused
Sihtgrupp: Erialase tasemehariduseta ja vananenud oskustega töötajad (kokad, abikokad, kondiitrid), kellel on vajadus erialase pagari- ja kondiitritoodete valmistamise täienduskoolituste järele. Toitlustusvaldkonnas töötavad isikud, kes soovivad täiendada teadmisi ja oskusi pagari-ja kondiitri eriala valdkonnas, et olla konkurentsivõimelisem tööturul. Samuti ilma erialase ettevalmistuseta FIE-d, eraisikud, kes tegelevad pagari- ja kondiitritoodete valmistamisega. Õppe alustamise tingimused: Puudub.
5. Õppe maht, õppe ülesehitus, õppekeskond ja õppevahendid
Õppe maht ja ülesehitus: Koolituse kogumaht on 200 õppetundi, millest 80 tundi auditoorset tööd, 120 tundi praktikat töökeskonnas.
Õppekeskkond: Õpe toimub statsionaarses ja mittestatsionaarses õppevormis. Osalejatele on koolituskeskuse poolt tagatud õppemiseks vajalikud vahendid. Isiklikud töövahendid soetab õppija ise.
6. Õppeprotsessi kirjeldus, sh õppe sisu, õppemeetodid ja –materjalid
Mooduli nimetus, Õppe ülesehitus ja maht |
Õppeväljundid |
Õppemeetodid |
Pagari valmistamise tehnoloogia. Auditoorne töö 32 tundi Praktika 50 tundi |
|
Loeng ja praktikum |
Kondiitritoodete valmistamise tehnoloogia. Auditoorne töö 48 tundi Praktika 70 tundi |
|
Loeng ja praktikum |
7. Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on saavutanud õppekava õpivaljundid ja sooritanud lõpetamiseks vajaliku lõpueksami, mis koosneb teoreetilisest osast (test) ja praktilisest ülesandest (õppija valmistab koolitaja juhendamisel tehnoloogilisele kaardile vastavaid pagari- ja kondiitritooteid).
8. Väljastatavad dokumendid
Õpiväljundid omandatud ning hindamise läbinud õppijale väljastatakse tunnistus. Hindamisel mitteosalenud või hindamist mitteläbinud õppijale väljastatakse tõend koolitusel osalemise ja läbitud teemade kohta.
9. Koolitaja kvalifikatsioon
Jelena Uljanenok: täiskasvanute koolitaja/ andragoog VI kutsetunnistus.
Tatjana Mažurina: kokk ja pagar-kondiitritokk